Pozdravljeni! 
Trenutek dobi svojo moč, kadar ga ne uživamo sami. Rada bi z vami delila svoj užitek. Užitek, ki ga doživljam ob gledanju dobre predstave, užitek, ki ga imam, ko plešem. 
Poskušajoč zapisati nekaj o plesu ostanem nazadnje brez besed. Mogoče zaradi mojega prepričanja, da je ples potrebno doživeti. Tako kot izvajalec kot gledalec. Prepustiti se telesu/om, da te odnese/jo v stanja, ko postaneš eno s časom in prostorom. 
Zato vas vabim, da se nam pridružite! 
Letos poteka festival NagiB že petič. Število, ki daje razlog za praznovanje. Leta, ki so za nami, govorijo, da nam je uspelo: preživeti, se postaviti na noge, uveljaviti. Navkljub spremembam ostajajo naši okvirji enaki. Bolj kot velikost nas zanima kakovost. Raznovrsten program, ki odpira vprašanja, uspešna sodelovanja s partnerji, dobra organizacija, najdevanje komunikacije med sodelujočimi, z mestom in njegovimi prebivalci ter strokovno javnostjo. Želimo biti iskalci bistva, premikalci mišljenja ter združevalci posameznikov in pomenov. 
Odločno stopajoč proti letu 2012, proti čisti energiji, ki ob sebi nujno potrebuje surovo energijo, tipamo za subtilnostjo, ki se dotika src. 
Se vidimo! 


Vlasta Veselko, umetniški vodja