Festival Nagib 2010

Skok na vsebino | Skok na meni


Pozdravljeni!

In smo spet skupaj! V srečanju, v druženju.

Razmišljujoč, kaj lahko majhna posamezna enota kulturnega življenja - kot je naš festival - doprinese mestu, njegovim prebivalcem in ustvarjalcem, kaj lahko ponudimo, odstremo, kaj pogrešamo, smo se letos odločili malce spremeniti okvir festivala. V ospredje smo postavili odprt ustvarjalni proces, kreativni laboratorij, v katerem bomo skozi druženje in komunikacijo raziskovali in preigravali motivacije za ustvarjanje, delovanje in spreminjanje. Potrebujemo prostor, kjer lahko skupaj rastemo!

Seveda imamo tudi letos pripravljen kakovosten izbor predstav mlajše generacije akterjev uprizoritvenih praks iz vse Evrope in tudi preko oceanov ter diskusijske zajtrke, kamor vabim vse, ki ste lačni dobrega - tako umetnosti, pogovora in hrane. Čeprav se pri pregledu programa zdi, da smo pozabili na otroke, temu ni tako. Plesno predstavo za otroke vam bomo ponudili v poznem jesenskem času.

Pridružite se nam torej v ustvarjalnem toku, za katerega želimo, da se nadaljuje tudi v pofestivalskem času - z novimi poznanstvi, razširjenimi obzorji, bodočimi sodelovanji... Napolnimo svoje prostore z idejami in delovanjem za večjo kvaliteto življenja.

 

Vlasta Veselko

Vlasta Veselko,
umetniška vodja
 

Bookmark and Share