Festival Nagib 2010

Skok na vsebino | Skok na meni


// spremljevalni program
Sobota, 11.9.2010, 17.00 - 22.00

Kultura je medij III

Umetniške akcije po mestu in razstava

Kultura je medij je večletni projekt Plesne izbe Maribor, ki se je pričel v letu 2008. Namen projekta je vzpostavitev kreativnega dialoga med širšo javnostjo in raznolikim občinstvom na eni strani ter ustvarjalci na drugi.

// predstava
Ponedeljek, 13.9.2010, 20.00

Passing through Maribor

V začetku leta 2010 se je 50 profesionalnih plesalcev iz 29 držav zbralo na Kostariki, kjer so se udeležili 10 tedenskega projekta 50 Days Flying Low and Passing Through Costa Rica 2010, ki se je odvijal pod vodstvom priznanega pedagoga in koreografa Davida Zambrana, ki je omenjeni tehniki (flying low, passing through) tudi razvil.

// predstava
Torek, 14.9.2010, 21.00

Poglej ju zdaj!

V predstavi Poglej ju zdaj! se tandem Unicorn sooča in prebija skozi absurdnost dveh pozicij - pozicije opazovati oziroma pozicije biti opazovan. Uprizoritev koncipira vzporednice, ki nastajajo v poteku vsakdanjih obredov, kot sta na primer odhajanje v živalski vrt ali odpravljanje na gledališko predstavo.

// predstava
Sreda, 15.9.2010, 21.00

Fiktivne situacije IV

Vedno bolj smo priča, da je financiranje kulture in umetnosti s strani različnih evropskih fundacij in organizacij usmerjeno v podpiranje projektov, ki se umeščajo v idelogijo in tendence politike Evropske unije. Tako umetniki in kulturni izvajalci spreminjajo svoje ideje in nazore v tiste, ki so v skladu z razpisi kulturne politike Evropske unije, zato da kot umetniki/avtorji sploh lahko delujejo.
// predstava
Četrtek, 16.9.2010, 21.00

Dedublarea

Moje diplomsko delo Dedablurea predstavlja odgovor na določen izobraževalni sistem. Plesu in njemu lastni koreografski problematiki sem se poskušala približati z določeno distanco in ironijo. Ta lagodna pozicija mi je omogočila, da sem se lucidno umestila v srž citatov, klišejev in referenc.

// predstava
Petek, 17.9.2010, 21.00

Ali je plesala

Ali je sploh plesala je raziskava-v-predstavi oziroma predstava-v-raziskavi, v kateri mlada avtorica Min Kyoung Lee na oder postavlja vprašanja o plesu in gledališču. Predstava v začetku razgrne nekatere predpostavke, in sicer, da je ples dogodek, nekaj, kar se dogodi ali ne, in da je - še preden postane medij za posredovanje pomenov v gledališču - ples najprej in predvsem izkustvo.

// predstava
Sobota, 18.9.2010, 21.00

Poti ljubezni

Performans Poti ljubezni temelji na iskanju, raziskovanju in oblikovanju jezika z vstopanjem v timsko delo dveh avtorjev, ki izhajata iz različnih formalnih predispozicij, znanj in izkušenj ter uporabljata različne medije tako v procesu kot v sami predstavi.

// kreativni laboratorij
Torek, 14.9.2010 - Sobota, 18.9.2010, 12.00-18.00

Prostor za igro

Igrišče – Iskanje prostora za igro

Igrišče - prostor za igro je prostor za ustvarjanje in igrive izmenjave, kjer so na voljo, če sploh, le nekatera osnovna orodja. Zato sta potrebni enostavnost in imaginacija. Igrišče je srečališče tistih, ki po vsej verjetnosti ne delajo na isti ideji, vendar se poslužujejo istih postopkov, je srečališče tistih, ki morda še ne vedo natanko, na čem delajo, a so prepoznali potrebo, da svojo zamisel preizkusijo in tako bolje razumejo svoja izhodišča.

Bookmark and Share