top of page
Search

Odprti studio za ustvarjalce v maju // “Nagib k procesu”

Ponovno v živo “Odprti studio za ustvarjalce”!

V mesecu maju, vsako sredo in petek, vabljeni v Vetrinjski dvor!


Več o sami viziji in zasnovi sklopa “Nagib k procesu”/ Odprti studio za ustvarjalce:

Društvo Nagib se je lani, kot del praznovanja 15. obletnice obstoja, posvetil vzpostavitvi novih programskih sklopov, in eden izmed njih je “Nagib k procesu” / Odprti studio za ustvarjalce. Ideja je sodobnoplesni in širši umetniški sceni v Mariboru ponuditi prostor za kreativno delo, preizkušanje, vadbo, skupinsko ali individualno ustvarjanje, preizpraševanje lastnih praks in obenem odpreti / podpreti procesualnost ter koncept odprte strukture ustvarjanja.


Sklop smo lani pozimi že otvorili s Habitatom, začasnim delovnim okoljem za skupino posameznikov, ki ga je gostil slovenski plesalec, koreograf in improvizator Jurij Konjar. Iz začasnega formata skupnostnega prostora se tako premikamo k vzpostavitvi morebitnega stalnega “odprtega studia za ustvarjalce” v Mariboru. Glede na zelo podhranjeno in razpršeno mariborsko sodobnoplesno sceno in njene akterje, ki nimajo urejenih pogojev za redno delovanje in ustvarjanje, vidimo pomembnost sklopa v tem, da se poveže lokalna scena, ki tukaj biva (ali je zaradi slabih pogojev za delo iz mesta odšla), in da se jo začasno opolnomoči vsaj z minimalnimi pogoji za delovanje (prostor, poglobljeno ustvarjanje, strukturne potrebe,…).


Studio je namenjen ustvarjalcem, ki živijo ali delujejo v Mariboru na področju sodobnega plesa, dobrodošli pa so tudi ustvarjalci drugih umetniških praks.


Vabljeni vsi ustvarjalci!


Odprti studio se bo izvajal v skladu s priporočili NIJZ. Zaradi trenutne situacije in potrebnih ukrepov proti širjenju koronavirusne bolezni vas prosimo, da nam prihod javite na info@nagib.si. Število mest je omejeno!


—————————————————————————————————————————


Produkcija: Društvo Nagib (zanj Petra Hazabent)

Partnerji / glavni koproducent: Lutkovno gledališče Maribor, Vetrinjski dvor / Narodni dom Maribor

Koordinacija in zasnova programskega sklopa: Katja Kosi in Petra Hazabent

Finančna podpora: Mestna občina Maribor15 views0 comments

Comments


bottom of page