top of page
Search

V ŽIVO! Andreja Podrzavnik: STRUKTURE in ODNOSI v PROSTORU // “Nagib k študiju”

Po daljšem premoru, zaradi epidemioloških ukrepov, nadaljujemo z izobraževalno platformo “NAGIB k ŠTUDIJU”, ki smo jo vzpostavili lani spomladi kot neformalni “študij” oziroma specializacijo na področju sodobnega plesa in širših uprizoritvenih praks.

V 3. sklopu – TELO skozi ODNOS širimo polje delovanja. Prostor in drugi postajajo vse bolj prisotni. Telo skozi odnos nastaja, se odloča, navigira, opazuje in je opazovano. Ustvarjamo skozi relacije…


V kontekstu zasnove sklopa smo v goste povabili koreografinjo in pedagoginjo Andrejo Rauch Podrzavnik, ki bo po spletni izvedbi delavnice v mesecu marcu 2021, izpeljala še enodnevno intenzivno srečanje v živo.

Vabljene/ i, v soboto, 8.5.2021, ob 10:30 v Minoritsko cerkev, v Lutkovno gledališče Maribor. ———————————————————————————————

Andreja Podrzavnik: STRUKTURE in ODNOSI v PROSTORU –

enodnevna delavnica v živo


Delavnico bomo začeli z uvodnim gibalnim ogrevanjem, z vodeno improvizacijo, nato pa se bomo osredotočili na študij dveh zastavljenih tem.

PRVA TEMA: Vznikanje struktur v prostoru Delo bomo osredotočili na vznikanje struktur v prostoru. Hkratnost izvajanja in zaznavanja; primarne in sekundarne prostorske relacije v prostoru; urjenje pogleda, sprejemanje odločitev za premik glede na zaznano strukturo in/ali vizijo, kako bi to strukturo želeli modulirat.


DRUGA TEMA: Vodenje-sledenje, sprejemanje-odklanjanje Pozornost bomo usmerili bolj v odnose med izvajalci v prostoru; kdaj in koliko vodim oziroma sledim. Kakšne so moje tendence in/ali navade v teh odnosih. V povezavi s tem, se bomo dotaknili tudi dinamike dogajanja, ki je vezana na sprejemanje predlogov soigralcev ali odklanjanje/blokiranje le-teh in razpirali posamezne nianse, ki na bodo skozi delo vznikale.



BIOGRAFIJA: Andreja Podrzavnik (1975, Kranj), koreografinja in pedagoginja, večkrat nagrajena avtorica uprizoritvenih, raziskovalnih in izobraževalnih projektov, ples pojmuje kot način obnašanja. Z vpraševanjem, kako misliti in prakticirati umetnost v danem kontekstu, preverja aktualnost struktur in formatov svojega delovanja. S tega gledišča je kot plesna ustvarjalka na robu definicije plesa in ravno ta rob je tisti, ki jo privlači in ji omogoča realiziranje idej, navdihov. V svojih projektih sodeluje z glasbeniki, igralci, pevci, oblikovalci in plesalci. Izobraževala se je na London Contemporary Dance School, kjer je leta 1999 prejela naziv Master of Arts. Kot videastka je sodelovala s koreografinjami, kot so Sarah Fahie, Snježana Premuš, Lucia Baumgartner, Irena Tomažin. Ples poučuje na SVŠGL, umetniški gimnaziji ter na seminarjih v Sloveniji in tujini. V zadnjih letih je svoje delovanje razširila na delo s kolektivom Federacija, ki se usmerja v širši družbeni kontekst ter tako aktivno srečuje različne socialne skupine kot so otroci, starostniki, dijaki.



PRISPEVKI za sklop “Nagib k študiju”: Cena enodnevne delavnice: 20 eur.

Delavnica bo izvedena v skladu s priporočili NIJZ. Zaradi trenutne situacije in potrebnih ukrepov proti širjenju koronavirusne bolezni pa vas prosimo, da nam prihod na delanico javite na info@nagib.si. Število mest je omejeno!


———————————————————————————————

Produkcija: Društvo Nagib (zanj Petra Hazabent) Zasnova in koordinacija “Nagib k študiju”: Anja Bornšek Koprodukcija: Lutkovno gledališče Maribor Podpora: Mestna občina Maribor



9 views0 comments
bottom of page