top of page
Search

ODPRTI STUDIO za USTVARJALCE : slovar v nastajanju #mobilnost



Odprt studio za ustvarjalce je del programskega sklopa "Nagib k procesu", katerega zasnova in vizija je sodobnoplesni in širši umetniški sceni v Mariboru ponuditi prostor za kreativno delo, preizkušanje, skupinsko ali individualno ustvarjanje, preizpraševanje lastnih praks ter podpirati procesualnost in koncept odprte strukture ustvarjanja. Eden izmed ciljev sklopa je tudi, da se poveže lokalna ustvarjalna scena in da se jo začasno opolnomoči vsaj z minimalnimi pogoji za delovanje ter znanji in informacijami, ki so relevantne za njihov profesionalni razvoj.


V decembrski epizodi Odprtega studia za ustvarjalce bomo tako v fokus postavili možnosti za internacionalizacijo umetniških in kulturnih praks, ki jih ponujajo različne shemen mobilnosti ter (mednarodne) produkcijske strukture. Pod drobnogled bomo med drugim postavili priročnik Mobility Funding Guide for the Balkan Region, ki ga je letos jeseni izdala organizacija On the Move v sodelovanju z Motovilo in Centrom za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih. Razpirali bomo priložnosti za izmenjave, mednarodna sodelovanja, edukativne in rezidenčne programe ter štipendije. Priročnik je obsežen in je primeren za ustvarjalce vseh umetniških praks ter kulturne delavce, ki jih zanima povezovanje z državami z območja Balkana.

Osrednje geslo dogodka bo #mobilnost, ki bo vključen v idejo Slovarja v nastajanju, ki ga razvijata Nagib in Fundacija Sonda.


KDAJ: v petek, 9.12. 2022, med 10:00 in 12:00 KJE: Kulturni inkubator Maribor


Dogodek je del disemenacijskih aktivnosti večletnega delovnega programa On the Move, ki ga podpira Evropska unija.









13 views0 comments
bottom of page