top of page
Search

OS prostora umetniškega udejstvovanja za otroke in staršeVabimo vas na niz izkustvenih delavnic za predšolske otroke in njihove starše,

na skupno raziskovanje. Poslušanje. Opazovanje.

V ustvarjalni proces, ki se bo sklenil s predstavo za malčke in starše.

Naša ustvarjalna druženja bo usmerjala zgodba o deževniku in nas vabila v odkrivanje malih-velikih skrivnosti (ne)vidnega/(ne)slišnega/(ne)znanega živega sveta, ki nas obkroža; raziskovali bomo gozd, ki se skozi letne čase spreminja, se čudili kraljestvu podzemnih korenin, z gibom, glasbo, risbo spoznavali svet živali. In naša raziskovanja prelili v predstavo.


Interdisciplinarni studio OS, utemeljen v ideji varnega in strukturiranega prostora, je zasnovan kot prostor igre in eksperimenta, kjer se povezujejo otroci, starši, umetniki in strokovni sodelavci ter raziskujejo “os” oziroma “osišče” različnih umetniških in neumetniških praks'. OS za svoje izhodišče postavlja pogled na ustvarjanje skozi otroške oči, celostno in oprto na čustveno varen stik in uglašen odnos med (predšolskim) otrokom in staršem (odraslim). Integracija senzornih izkušenj in raziskovanja sveta narave ter poustvarjanje te izkušnje skozi umetniški izraz je za poglabljanje in krepitev odnosa med otrokom in odraslim – neprecenljiv. Istočasno namreč omogoča otroku, da v polnosti zaznava in ob odraslem tudi odkriva povezanost zunanjega in notranjega sveta, doživljanja z razumevanjem ter predvsem zmožnosti izraziti svoje doživljanje in biti od odraslega slišan, viden in začuten. Odrasli pa ob razvijanju pozornosti na otrokovo doživljanje razvija tudi svojo tenkočutnost in čustveno odzivnost, ki je ključ do kreativnosti, sproščenosti in prisotnosti v vsakdanjih odnosih in predvsem odnosu do otrok.


Delavnice bodo potekale v notranjem prostoru (Kulturni inkubator) in v naravi, število obiskov ni omejeno.


KDAJ: pričnemo v soboto, 25.2.2023, ob 11.uri (nato do konca meseca marca ob petkih ob 17.uri!) KJE: v studiu Kulturnega inkubatorja, na Koroški cesti 18.


Udeležba je brezplačna.

Prosimo, da svoj prihod potrdite na e-naslov: info@nagib.si


Ekipa ustvarjalcev in raziskovalcev, ki razvijajo projekt OS: režiserka in zvočna umetnica Saška Rakef, plesalka in koreografinja Katja Kosi, igralka in performerka Barbara Kukovec, pisateljica in pesnica Nina Kokelj, hekerca in likovna pedagoginja Monika Pocrnjić, glasbeni producent in oblikovalec Tomaž Tomljanovič ter psihoterapevtka Lia Katarina Kompan Erzar.


--------------------------------------------------------- Produkcija: Platforma KonS / MKC in društvo NAGIB (zanj Petra Hazabent) Podpora: MOM Oblikovanje podobe: Monika Pocrnjić Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnosti je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij "Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture". Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

23 views0 comments

Commentaires


bottom of page