top of page

Alicia Ocadiz & Tery Žeželj

OB 18:00 @ KIBLA PORTAL (Valvasorjeva ulica 40)

… Bi rad_a okusil_a zgodbo o meni? … Nekateri pravijo, da sem pred časom izgledala drugače. Če želiš, ti lahko zašepečem vse različice moje preteklosti … Morda pa je moja zgodba zgodba o tebi. Spomnim se te tam, ali nekih podobnih bitij … Si bila tam? 

Večerja tekočih zgodb je zadnje od štirih poglavij raziskovalnega umetniškega projekta MNOGOVRSTNE POKRAJINE umetnice Tery Žeželj, ki se je otvorilo 21. decembra 2022. Vsako od poglavij se je odprlo na dan, ko se zamenja letni čas. Tokrat se bomo v Mariboru zbrali drugič, k ponovnemu poslušanju in pripovedovanju srečanj z neznanim, zgodb, ki nas vse prečijo.

 

Pridite lačni, bomo skupaj prebavljali! 

 

Število mest je omejeno. Prosimo, da za prijavo pišete na info@nagib.si

 

BIO:

TERY ŽEŽELJ je dramaturginja in umetniška raziskovalka. Januarja 2022 je v Bunkerju začela dveletno raziskavo Mnogovrstne pokrajine, ki se v iskanju načinov za rekonceptualizacijo odnosa do okolja osredotoča na mnogovrstnost in mnogoterost med seboj povezanih in odvisnih teles, ki sooblikujejo pokrajine. 

Diplomirala je na programu Dramaturgija in študij sodobnih scenskih umetnosti na AGRFT, leta 2021 pa je na Univerzi v Utrechtu na smeri Sodobno gledališče, ples in dramaturgija končala magistrski študij z magistrsko nalogo More-Than-Human Practices: Feminist Environmental Potentials of Working with More-Than-Humans. Med študijem je v sklopu prakse urejala arhiv performansov v Framer Framed v Amsterdamu, kurirala predlog spremljevalnega programa uprizoritvenih umetnosti v Framer Framed in bila vključena v ustvarjalni proces How to Exit Reality (Attempt 1 of 19) avtoric Andree Božić in Julie Willms. Po zaključku študija je v času rezidence v Het Huis Utrecht skupaj z Madison Jolliffe začela daljšo umetniško prakso the day after yesterday. Od leta 2019 deluje kot urednica gledališkega lista v Gledališču Glej. Trenutno krmari med različnimi vlogami in odnosi: kot raziskovalka, piska, urednica ter dramaturška in produkcijska sopotnica v procesu z ustvarjalko Ainhoo Hernández Escudero.

Alicia Ocadiz

--

Ideja in izvedba: Alicia Ocadiz & Tery Žeželj

Oblikovanje zvoka: Blaž Pavlica

Producentka: Maja Vižin

Produkcija: Bunker, Ljubljana

S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, ACT – Art, Climate, Transition, Evropska unija – Program Ustvarjalna Evropa: Kultura

20221221_tery zezelj_mnogovrstne pokrajine_vecerja tekocih zgodb-34 (1).jpg

Foto: Branka Keser

bottom of page